Kalevi Koskela, Kerava 100 lähettiläs

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Ruokapäivän ruokalista

Alkoi aamu auvoisena,
keravainen aamu kelpo.
Väinämöistä viehkoi metsä,
kutsui kuusi, laulu linnun,
- polku pitkä ja luminen.

Jälkeen tunnin taivalluksen
katsoi kuulu kulkevaista
kaurapuuron voinen silmä.

Kovin katsoi kutsuvasti,
vaikka vaimonsa valisti;
kolesteroli pahasta,
- verisuonten surma suuri!

Vielä ennen elpymistä,
maittoi ruoka maalaismainen,
sämpylä kotitekoinen,
- kun oli se täysjyväinen!

Kohta koitti lounastauko,
herrasella herkkuhetki;
perunaporkkanapaistos
sikanautakastikkeessa,
- kera kurkun ja tomaatin.

Piristeeksi iltapäivän
nautti kaksikko komea
palan pienen jäätelöä
puoli kampaista nisua,
- tasattuna taitavasti.

Vähitellen taantui tyyli;
ehtoolla sama sapuska,
perunaporkkanapaistos
- läpi mikron laitettuna,
kuivan ruoan kostukkeena
juomana pakollisena
- vettä ja sekamehua.

Jälkiruoaksi rävähti
armaan Ainon taidonnäyte,
piiras kelpo karjalainen,
piirakka kotikutoinen,
- ehkäpä peräti kaksi!

Sitten vielä viimeiseksi,
auvopäivän päättäjäksi,
- lihaskunto ja halaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti