torstai 4. lokakuuta 2012

Kolmannelle korvapuusti

Keittokoulukaksikolla,
- sinulla ja jollain muulla,
jos on tarkoitus todella,
antaa kunnon korvapuusti,
kolmannelle korvapuusti,
toimi näin, älä arista:

Vehnäjauhoksi jaloksi
kelpaa ei mikä tahansa,
kunnon sitkon saamiseksi
puolikarkea valitse.

Mausta josko sä välität,
taikinassa käytä voita,
- kaukaa kierrä margariini.

Voita ällös sä sulata,
puolipehmeä paremmin
tukena on taikinassa.

Tuorehiiva on hyvästä,
arominsa antoisampi,
- kuiva ei kunnolla kohota.

Unohda älä munia,
taikinassa, voitelussa
muna, kaksi on hyväksi.

Ällös tingi, mausta säästä,
muista maustetta siis kaksi:
- kardemumma ja kaneli.

Sekoittele maitoon hiiva,
sekaan sotkaise sokeri,
kanantuotteet, kardemumma,
- jauhoja älä unohda!

Vaivaa taikinaa vähäsen,
minuuttia pientä viisi,
lisää voita, suolaa hieman.

Jatka sotkun vaivaamista,
lisää vielä jäämäjauho,
vaivaa kunnes taikinasta
käsiin tartu ei murua.

Lepää itse vartti, kaksi,
- kera kelpo taikinasi,
laske vaikka lampahia,
tai tee muita askareita.

Jos on itse leipominen,
kovin outoa sinulle,
- mahdotonta se minulle,
kysy neuvo viisaammilta,
taikka arkana, ujona
Hesarista katso ohje,
tutki turjan ruokaisia
- Internet-kotisivuja!

Paista puustit uunissasi,
anna niiden autuaasti
kunnon lämmössä löhötä,
väri kunnes kelvollinen,
tuoksu tuttu tuoreen pullan.

Ja katsopas, kumma kyllä,
puustisi on korvallinen,
tuote täysin taivaallinen,
paistopinnalta rapea,
poskenpehmeä sisältä,
syötävän hyvä, hyväkäs!

Vielä yksi ohje oiva:
Vaikka mielesi tekisi
älä satsia syö yksin,
- rasvakerrosta keräile,
Anna kunnon korvapuusti,
- kolmannelle korvapuusti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti