-
sinulla ja jollain muulla,
jos
on tarkoitus todella,
antaa
kunnon korvapuusti,
kolmannelle
korvapuusti,
toimi
näin, älä arista:
Vehnäjauhoksi
jaloksi
kelpaa
ei mikä tahansa,
kunnon
sitkon saamiseksi
puolikarkea
valitse.
Mausta
josko sä välität,
taikinassa
käytä voita,
-
kaukaa kierrä margariini.
Voita
ällös sä sulata,
puolipehmeä
paremmin
tukena
on taikinassa.
Tuorehiiva
on hyvästä,
arominsa
antoisampi,
-
kuiva ei kunnolla kohota.
Unohda
älä munia,
taikinassa,
voitelussa
muna,
kaksi on hyväksi.
Ällös
tingi, mausta säästä,
muista
maustetta siis kaksi:
-
kardemumma ja kaneli.
Sekoittele
maitoon hiiva,
sekaan
sotkaise sokeri,
kanantuotteet,
kardemumma,
-
jauhoja älä unohda!
Vaivaa
taikinaa vähäsen,
minuuttia
pientä viisi,
lisää
voita, suolaa hieman.
Jatka
sotkun vaivaamista,
lisää
vielä jäämäjauho,
vaivaa
kunnes taikinasta
käsiin
tartu ei murua.
Lepää
itse vartti, kaksi,
-
kera kelpo taikinasi,
laske
vaikka lampahia,
tai
tee muita askareita.
Jos
on itse leipominen,
kovin
outoa sinulle,
-
mahdotonta se minulle,
kysy
neuvo viisaammilta,
taikka
arkana, ujona
Hesarista
katso ohje,
tutki
turjan ruokaisia
-
Internet-kotisivuja!
Paista
puustit uunissasi,
anna
niiden autuaasti
kunnon
lämmössä löhötä,
väri
kunnes kelvollinen,
tuoksu
tuttu tuoreen pullan.
Ja
katsopas, kumma kyllä,
puustisi
on korvallinen,
tuote
täysin taivaallinen,
paistopinnalta
rapea,
poskenpehmeä
sisältä,
syötävän
hyvä, hyväkäs!
Vielä
yksi ohje oiva:
Vaikka
mielesi tekisi
älä
satsia syö yksin,
-
rasvakerrosta keräile,
Anna
kunnon korvapuusti,
-
kolmannelle korvapuusti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti